Elkészítés: 80 dkg lisztből, az 5 tojásból és a kiolvasztott parajból galuskatésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, mint a hagyományos galuskát.
A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/, ételízesítővel és borssal.
Tálalásnál a galuskát a mártással kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.