Elkészítés: A paprikát megmossuk és karikára vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és szintén karikára vágva mindkettőt megsózzuk, félretesszük. A sonkát kockákra vágjuk, és nagyobb serpenyőban kevés olajjal üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, bőségesen meglocsoljuk étolajjal, és fedő alatt lecsót kezdünk készíteni.
Mikor feladta a levét, fedő nélkül folytatjuk a főzést. A burgonyát héjában addig főzzük, míg villával éppen bele tudunk szúrni. Hámozás után karikára vágjuk, hozzáadjuk a majdnem kész lecsóalaphoz, egy gerezd fokhagymát hozzápréselünk, és 5 percig még együtt
sütjük. Egy evőkanál paprikát szórunk rá. Ügyeljünk rá, hogy a massza olajban tocsogjon. Kanállal kis fészkeket kotrunk, és elosztva beleütjük az öt tojást, rányomjuk a másik gerezd fokhagymát, végül megszórjuk metélt petrezselyem zöldjével, és a sütést a tojások átsülésééig folytatjuk. Lehetőleg friss fehér kenyérrel fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.