Előkészítés: A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk, megmossuk. Sóval, 1 evőkanál citromlével, cukorral ízesített vízben kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, majd leszűrjük, a vágott snidlingben megforgatjuk. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A paradicsomot megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A húst megmossuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, és bedörzsöljük az ételízesítővel.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és megpároljuk. Összekeverjük a paradicsommal, és félretesszük. Felforrósítjuk a maradék olajat, a húsok mindkét oldalát megkapatjuk benne. Aláöntjük a bort, és addig pirítjuk a húst, amíg a bor elpárolog.
A hollandi mártáshoz: a tojások sárgáját gőzfürdőben állandóan keverve habosra kikeverjük a tejszínnel, kis adagokban hozzáadjuk a lágy vajat, és besűrítjük. Sóval, citromlével ízesítjük. Ha a mártás összeugrik, vegyük le a gőzről, adjunk hozzá egy kanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal, habverővel keverjük el. Ezután tegyük vissza a gőzre, és folytathatjuk a sűrítést.
Az avokádót meghámozzuk, húsát villával összetörjük, és összedolgozzuk a citromlével. A mártást összekeverjük az avokádóval, és beledolgozzuk a paradicsosmos-hagymás szalonnát.
A húst a burgonyával tányérra rendezzük, melléfektetjük a spárgát, leöntjük az avokádós habbal, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 1272 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.