Elkészítés: A tököket meghámozom, a végüket eltávolítom és kb. 4 cm vastag hasábokra vágom (nem hosszában félbe!), a magokat eltávolítom, de úgy, hogy a hasáb alja megmaradjon. A kivájt tökdarabokat megsózom és állni hagyom amíg a töltelék elkészül.
Töltelék: a vöröshagymát apróra vágom, olajon megfuttatom és hozzáadom a darált húst. Fűszerezésképpen sót, borsot, köménymagot használok és egy kevés piros aranyat. Amíg a darált hús elkészül, párolt rizst készítek. A darált húst és a rizst összekeverem, kicsit hűlni hagyom és belekeverem a tojást és egy evőkanál tejfölt. A tökdarabokat kiolajozott tepsibe helyezem és megtöltötm a darált húsos töltelékkel. A tejfölt kicsit megsózom, a felaprított kaprot belekeverem, egy deci vízzel hígítom, és ezzel locsolom le a megtöltött tökdarabokat.
180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöm. A végén füstölt sajtot is lehet rá reszelni. Köretnek petrezselymes burgonyát adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.