Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Pehelykönnyű diétás, cukormentes joghurttorta recept
recept
Bonyolult

Pehelykönnyű diétás, cukormentes joghurttorta

120 perc
4 adag
Megfizethető
2020. 04. 20.

Elkészítés

  1. Elválasztjuk egymástól a 4 tojás fehérjét és sárgáját. A tojásfehérjéket félretesszük a krémhez. Egy másik edényben a vajat pépesre törjük, majd hozzáadjuk az eritritet és egy pár csepp vanília aromát. Addig keverjük, amíg homogén állígú nem lesz. Majd ehhez hozzáadjuk a tojásságákat és a lisztet.
  2. Ezután kézzel összegyúrjuk, amíg jól formálható gyúrma-szerű állagot nem nyerünk. Ha porhanyós, akkor adjunk hozzá még vajat. A kapott masszát két egyenlő részre osztjuk és a felét berakjuk a fagyasztóba. A másik felét kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagságúra és egy vajjal kikent tepsibe vagy tortaformába tesszük.
  3. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ízlés szerint adagolunk hozzá édesítőszert. Egy külön edényben összekeverjük a joghurtokat és a sűrű kókusztejet (Figyelem! A folyékony dobozos kókusztej nem egyezik meg a konzerv formátumban kapható, nagyon sűrű állagú kókuszkrémmel, mindenképp a konzerveset használjuk). Ha nem találunk a boltokban kókuszkrémet, akkor sűrű tejföllel is helyettesíthetjük. Az így kapott krémhez hozzáadjuk az 5 ek fehér finomlisztet, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Addig kavarjuk, amíg egy egyenletes sűrű krémet nem kapunk. A krémet még utólag ízlés szerint édesíthetjük. Ha szeretnénk félretehetünk a krémből egy kicsit a torta tetejének díszítésére.
  4. Elővesszük a tepsit, amibe már belehelyeztük a kinyújtott tészta felét. Erre ráöntjük a krémet, majd kivesszük a fagyasztóból a tészta másik felét, ami eddigre már megkeményedett. A kemény tésztát lereszeljük és egyenletesen rászorjuk a krém tetejére, ügyelve arrahogy a tetején maradjon és ne keveredjen bele a krémbe. Majd betesszük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje (kb. 30 perc). Ha elkészült kivesszük és száraz, hűvős helyre tesszük, amíg kihűl legalább 3-4 órára, de a legjobb ha egy éjszakát áll. (Nem érdemes sietni vele, mert ha a krémnek nincs ideje kihűlni, akkor szétfolyhat és a torta elveszítheti formáját.)
  5. Ha megvan a kihűlt tortánk, akkor a tetejére vékony mézréteget csöpögtetünk és azt eloszlatjuk, majd rászorjuk a kókuszreszeléket és a darabolt aszalt barackokkal tetszés szerint díszítjük.

SZŐLŐS JOGHURTTORTA>>>

EGYSZERŰ EPRES JOGHURTTORTA>>>

KIVIS JOGHURTTORTA>>>

Megjegyzés
Nagyon könnyű, krémes torta, azoknak akik egy diétásabb desszertre vágynak. Ha cukorbetegnek készül a torta, akkor azt javaslom, hogy a méz helyett félretehetünk egy kicsit a krémből és inkább azzal kenjük be a tetejét és abba szórjuk a kókuszreszeléket. Illetve jobban javaslom az eritrit, mint a xilit vagy más édesítőszerek használatát. Plusz tipp édesítőszeres desszertekhez: Azok részéről, akik eddig leginkább hagyományos édességek készítésével foglalkoztak, gyakori hiba lehet, hogy ugyanannyi édesítőszert szeretnének használni, mint amennyi cukrot használnának. Az édesítőszerek nem egy ez egyben helyettesítői a cukornak. Gyakran találkozom cukrázdákban is túlédesített, szinte élvezhetetlen diabetikus desszertekkel. Az eritrit, de a legtöbb édesítőszer egy adott mennyiség fölött nem édesít jobban, inkább csak émejít, ugyanakkor az eritritnek, nagy mértékű fogyasztás esetén, hashajtó hatása is lehet. Mindezért érdemes az édesítőszerekkel óvatosabban bánni, lassan adagolni és közben kóstolgatni, hogy mikor elég. A kevesebb több :)

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyszerű joghurttorta
Recept
Egyszerű

Egyszerű joghurttorta

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Egyszerű joghurttorta recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű joghurttorta

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.