A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk.
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Apránkén a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. Apiskótatésztát csatos tortaformába töltjük és a forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl a tészta, a natúr joghurtot a zselatinporral, valamint a cukorral lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett összefőzünk. Hűtjük.
A tejszínt felverjük, és a langyosra hűlt joghurthoz keverjük.
A piskótát a tortaformában hagyjuk. Vékonyan megkenjük a teteját a lekvárral, ráöntjük a krém felét. Darabolt gyümölcsöt szórunk rá, majd ráöntjük a maradék krémet is.
Hűtőbe rakjuk, és miután teljesen lehűlt, levesszük a forma oldalát. Tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés
Készülhet gyümölcsjoghurtból is.
A receptet Tóth Ottóné küldte. Köszönjük!
Fotó. AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.