Elkészítés: A csülköt beáztatom néhány órára, félig megfőzöm, majd leszedem a csontjáról, feldarabolom.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, miután kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem. A masszát a káposztalevelekbe töltöm. Ami kimaradt, abból golyót formálok.
Egy fazékba teszem a káposzta felét, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, rárakom a töltött tekercseket, a gombócokat és a csülökdarabokat, majd a káposzta másik felét elrendezem a töltelékeken. Fűszerezem, rakok rá babérlevelet, felöntöm vízzel, s kb. 1,5 óráig főzöm. Beleöntöm a pezsgőt és a rántást, összeforralom.
Tejföllel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.