Elkészítés: A csülköt beáztatom néhány órára, félig megfőzöm, majd leszedem a csontjáról, feldarabolom.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, miután kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem. A masszát a káposztalevelekbe töltöm. Ami kimaradt, abból golyót formálok.
Egy fazékba teszem a káposzta felét, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, rárakom a töltött tekercseket, a gombócokat és a csülökdarabokat, majd a káposzta másik felét elrendezem a töltelékeken. Fűszerezem, rakok rá babérlevelet, felöntöm vízzel, s kb. 1,5 óráig főzöm. Beleöntöm a pezsgőt és a rántást, összeforralom.
Tejföllel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.