Elkészítés: A hagymát vágjuk fel apróra. A karfiolt szedjük rózsáira. Egy edényben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt pároljuk üvegesre. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk világos színűre, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a karfiolrózsákat, a leveskockát, a babérlevelet, ízlés szerint kakukkfüvet, szórjuk meg őrölt fehérborssal és szerecsendióval. Forraljuk fel, majd főzzük puhára a karfiolt.
Amikor a karfiol megpuhult, vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel pépesítsük a levest, tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel újra.
A tejfölt és a mustárt keverjük simára egy kevés levessel, majd a forrásban lévő levesbe állandó keverés mellett csorgassuk bele, és kevergetve főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.
Amíg a leves fő, szeleteljük fel a kiflit, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg reszelt sajttal, majd a ropogós kiflikarikákkal kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.