Elkészítés: A hagymát vágjuk fel apróra. A karfiolt szedjük rózsáira. Egy edényben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt pároljuk üvegesre. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk világos színűre, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a karfiolrózsákat, a leveskockát, a babérlevelet, ízlés szerint kakukkfüvet, szórjuk meg őrölt fehérborssal és szerecsendióval. Forraljuk fel, majd főzzük puhára a karfiolt.
Amikor a karfiol megpuhult, vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel pépesítsük a levest, tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel újra.
A tejfölt és a mustárt keverjük simára egy kevés levessel, majd a forrásban lévő levesbe állandó keverés mellett csorgassuk bele, és kevergetve főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.
Amíg a leves fő, szeleteljük fel a kiflit, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg reszelt sajttal, majd a ropogós kiflikarikákkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.