Előkészítés: Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, úgy, hogy az aljára vágunk egy kerek lapot, s kevés vajjal az oldalához is hozzátapasztunk körben egy csíkot a forma magasságááig.
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk: az átszitált lisztet, porcukrot, étkezési keményítőt összekeverjük egy tálban, gyors mozdulatokkal almareszelőn ráreszeljük a kemény vajat, gyorsan tésztává dolgozzuk (a lényeg, hogy minél kevesebbet érjünk hozzá a kezünkkel, egy széles pengéjű kés ilyenkor jó szolgálatot tesz). Körülbelül 2-3 mm vékony kerek lappá nyújtjuk, s a nyújtófa segítségével belehelyezzük az előkészített tortaformába úgy, hogy a peremre is jusson tészta. Az alját villával megszurkáljuk, s betesszük a hűtőszekrénybe, úgy 30 percre.
A szedret (málnát, magozott meggyet) megmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy tálban 2 tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
Egy másik edénybe beleütünk 1 egész tojást, valamint a maradék 2 tojás sárgáját, hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot, és fehéredésig keverjük a robotgép legerősebb fokozatán. Hozzáadjuk az 50 dkg túrót, a citorm levét, héját, a 2 kanál étkezési keményítőt, s az egészet könnyű krémmé keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojáshabot óvatosan, hogy ne törjük össze.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Kivesszük a hűtőből a tésztát, az aljára szórjuk a búzacsírát (diót), egyenletesen eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, majd befedjük a túrókrémmel.
Egyenletes tűznél 50-55 perc alatt arany színűre sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni, hogy ne essen be a közepe, majd vaníliás porcukorral gazdagon meghintjük a tetejét. Langyosan és hidegen is kitűnő!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.