Elkészítés: A 15 dkg cukrot karamell színűre megpirítjuk, felengedjük 2,5 dl vízzel, majd hagyjuk kihűlni. (Célszerű az edényt hideg vízbe tenni, így hamar kihűl.)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, majd kilisztezzük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük (ha ezzel kezdjük, akkor nem kell közben elmosni a habverőt), majd a 6 tojássárgáját kikavarjuk 20 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűlt karamelles vizet is. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, majd óvatosan a tojások kemény habját.
Beleöntjük az előkészített tepsibe, a tetejét durvára vágott dióval meghintjük, és készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.