Elkészítés: A tésztához a mézet, a cukrot és a vajat folyamatosan keverve felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sütőport és fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük, a közepébe kis mélyedést készítünk, ahová beöntjük a mézes masszát és 2 evőkanál vizet. A kézimixer tésztakeveréshez való lapátkáival, majd kézzel gyúrva simára dolgozzuk a masszát. A tésztát 2 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelékhez a pisztáciát apróra daráljuk. Elkeverjük a mézzel, a marcipánmasszával, és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, 3 evőkanál citromlevet, és a citrom reszelt héját. Ezt a masszát is két óra hosszat hideg helyen pihentetjük. A sütőt 175ºC-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, és lisztezett felületen 30x40 centiméteres vékony téglalapot nyújtunk belőle. A tésztatéglalap hosszanti oldalára, egészen a szélére habzsákból egy csíknyi tölteléket nyomunk A tészta szélét annyira feltekerjük, hogy elfedje a tölteléket, az így kialakított rudacskát levágjuk a tészta többi részéről. A fent leírt módon a maradék tésztából is pisztáciás rudacskákat készítünk, amiket kis háromszögekre vágunk fel. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Süteményrácson hagyjuk őket kihűlni. Közben a tortabevonót vízfürdőben felolvasztjuk, a kihűlt süteményeket az olvasztott csokoládéba mártjuk, tetejüket egy-egy szem pisztáciával díszíthetjük, és hagyjuk megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.