Előkészítés: A linzertésztához a keményítőt, a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a margarint, és alaposan összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
Elkészítés: A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a kapcsos tortaformát. A tésztát két réteg alufólia között vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a tortaformát. A sütőben 10-15 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni. A piskótatésztához a pisztáciát ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Rászitáljuk a cukrot, és óvatosan a habba keverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat is. A keményítőt, a lisztet, a pisztáciát összevegyítjük, és a masszához adjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit, rásimítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 12-15 percig sütjük. A tésztát cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Az ananászt kis darabokra vágjuk. Az ananászlevet, a cukrot, a keményítőt összekeverjük, beleszórjuk az ananászdarabokat, és kevergetve felforraljuk, egyet forralunk rajta. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk, és a krémhez öntjük. Kevergetve kihűtjük. Ha már kihűlt, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A piskótalapot megkenjük az ananászkrémmel (4 evőkanálnyit félreteszünk belőle), és a tésztát hosszában kb. 4 cm szélet csíkokra vágjuk. Feltekerünk egy csíkot, és a kapcsos tortaformába, a linzertészta közepére állítjuk. A maradék tésztacsíkokat csigaszerűen a középső darab köré tekerjük, amíg az egész forma megtelik. A félretett krémet a torta tetejére simítjuk, a hűtőbe tesszük , és hagyjuk megdermedni. A tortát kivesszük a formából, a peremét megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a vágott pisztáciával. Az ananászt darabokra vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A tortabevonót az ananánszlével a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, és bevonjuk vele az ananászt. Hagyjuk megdermedni, és szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 399 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.