Elkészítés: A tejet a margarinnal kicsit felfőzzük, majd hozzákeverjük a lisztet és a sót. Pár pillanatig még keverjük, hogy elváljon az edény falától. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk.
Ameddig a massza hűl, reszeljük le a sajtot, és apró kockára vágjuk fel a sonkát.
Amikor már csak langyos a massza, keverjünk hozzá 2 db kissé felvert tojást. Ezután keverjük bele a sajtot, majd a sonkát is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és kanállal helyezzünk kis halmokat rá a masszából. Kicsit távolabb tegyük őket egymástól, mert sütés közben nőni fognak.
Verjük fel a megmaradt tojást, és ezzel kenjük meg a pogácsák tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. Ha túl gyorsan elkezdene pirulni a teteje, takarjuk le sütőpapírral, és a sütési idő vége előtt pár perccel vegyük csak le a papírt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.