Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverem, majd letakarom és hagyom állni 1 órát. Különösebben nem fog megkelni, mert a túró miatt elég nehéz a tészta, de majd megkel a sütőben.
Ezután lisztezett asztalra borítom, 1,5-2 cm vastagra kinyújtom, majd az egyik tepsit közepes a másik tepsit kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. /A tetejét nem rácsozom be, mert mandulával fogom meghinteni/
A sütőt előmelegítem 200 C fokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, nem túl szorosan egymáshoz, majd tojással lekenem a tetejüket, meghintem a mandulával és a mákkal. (Lehetne sajttal is vagy magokkal...)
Hagyom a tepsiben még állni 15 percet a pogácsákat, majd 25-29 perc alatt megsütöm. A sütés időtartama függ a pogácsák méretétől, ha apróbbak, akkor rövidebb idő kell nekik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.