Elkészítés: Szilikonos sütőpapírral kibélelek egy kb. 30X35-ös tepsit.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A tésztához a lisztet egy tálba szitálom, elkeverem benne a szárított élesztőt. Hozzáadom a cukrot, a tejet, a vajat és egy csipet sót. Az egészet jól összegyúrom, letakarva meleg helyen kelesztem, amíg a tészta láthatóan megnagyobbodik (kb. 30 perc).
Amíg kel a tészta, a tetejéhez a következő masszát készítem el:
a vajat a cukorral és a tejjel gyakori kevergetés mellett felolvasztom, belekeverem mandulát és felfőzöm. A tűzről levéve hozzákeverem a mézet.
Gyúródeszkán még egyszer átgyúrom a megkelt tésztát, kinyújtom, és a tepsibe helyezem. Villával megszurkálom.
Amikor a mandulás krém kissé kihűlt, a tészta tetején egyenletesen elosztom, még egyszer kelesztem kb. 30 percig. Ezután sütőbe helyezem, és kb. 15 perc alatt készre sütöm.
Ez idő alatt elkészítem a tölteléket: a 2 tasak pudingot a cukorral és pár kanál tejjel csomómentesre elkeverem, a többi tejet felforralom. Amikor forr a tej, beleöntöm a pudingot, és állandó keverés mellett keményre főzöm.
A tésztát megfelezem, a két fél lapot vízszintesen kettészelem. Megtöltöm a vaníliakrémmel, egy kicsit állni hagyom, majd kockákra vágom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.