Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Hűlni hagyjuk.
A natúr tökmagbelet kevés olajon megpirítjuk, megsózzuk és hűlni hagyjuk.
Ha van kenyérsütőgépünk, ezek után azt használjuk, ha nincs, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát. Kenyérsütőben az összes hozzávalót beletesszük, és 1,5 órás keverő + kelesztő programra állítjuk. Ha kézzel gyúrjuk, akkor addig lisztezzük, amíg egy puha, hólyagos, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva 40 percig kelesztjük, átgyúrjuk.
A kész tésztát lisztezett asztalra borítjuk, és kézzel vagy nyújtófával kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól min. 1 cm-es távolságra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A pogácsák tetejét egész tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. A meleg sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.