Elkészítés: A tököt enyhén megsózva szobahőmérsékleten kiengedtet, levét gyengéden kinyomkod, félretesz. Ujjára vigyázva a pulykacombot éles késsel lapkákra szeletelget, a tűzhely mellé a többi előkészített belevalóval együtt, glédába.
Az olívát serpenyőben felforrósít, belezúdít a pulykát, megborsoz(fekete+piros), erősebb lángon, lelkesen kevergetve megpirítgat (a hús levet engedhet közben, ezen akciója nem tántorít el, hamar elsül). Bele a felvert tojás, rántottaként megsüt, le a tűzről, alóla az olajat teaszűrőn keresztül átönt a kétliteres piros lábaskába. A húst megkóstol persze, a megsült tojást villával elapróz és félretesz.
A piroskában csüccsenő olajba a chili, a hagyma, enyhén megpirít, bele a tök, a fele kapor, az őrölt paprika, kevés só, kevés víz vagy húslé. Felforral majd takarék, főleg saját levében, sűrűbben kavargatva, fedő alatt puhára párolgat.
Közben a tejfölből és a lisztből simára kevert habarást alkot. Amikor a tök megpuhult, bele a kapor másik fele, a tojásos hús, felforral, néhány kanálnyi lé a habarásba, összekever, majd apránként, kevergetve belecsorgat. Újraforral, gázt le, meózás, ha kell, utánízesít. Tejföllel hígít, savanykásít.
Mellé derekas karéj fűszeres rozscipó, fokhagymás házikenyér.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.