Előkészítés: A húst leöblítjük, szárazra töröljük, vékony csíkokra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, összekeverjük, lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a hagymákat felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, húsát apróra felkockázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, finomra vágjuk. A kukoricát leszűrjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat)
Elkészítés: A nagy fej hagymát 4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, a felét áttesszük egy sütőedénybe. Leöblítjük mindkét rizst, a sütőedénybe szedjük, a tűzhelylapon, erős tűzön néhány percig pirítjuk. Aláöntjük a húslevest, hozzáadunk egy csipet frissen reszelt szerecsendiót, felforraljuk, lefedjük, és a sütőben puhára „ sütjük” (kb. 40 perc!). A visszamaradt hagymára dobjuk a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, és mérsékelt tűzön, fedő nélkül 20 percig főzzük-sűrítjük. A pácolt húscsíkokat összekeverjük a rizsliszttel. Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, beletesszük a húst, és folyamatosan kevergetve 4-5 percig, pirosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük a zsiradékból, beletesszük a paradicsommártásba, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékba dobjuk a kisebb fej hagymát és a gombát, néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a kakukkfüvet. Fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk, csak a végén sózzuk. Kivesszük a rizst a sütőből, hozzákeverjük a zöldborsós-gombás ragut és a kukoricát, szükség szerint utána sózzuk, borsozzuk. Hideg vízzel kiöblítünk egy koszorúformát, belenyomkodjuk a keveréket, 3 percig pihentetjük, majd óvatosan-ügyesen nagyobb tányérra borítjuk belőle a rizst. Leemeljük róla a formát, a közepébe púpozzuk a paradicsomos húst, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.