Elkészítés: A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk őket. Ezeket keresztben félbevágjuk, és hosszában tovább daraboljuk. A paprikákat szintén megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Bőséges sós vizet forralunk, a répadarabokat kb. 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát, és azzal még 1 percig főzzük. A vizet leöntjük, a zöldséget hideg vízzel leöblítjük.
A pulykaszeleteket kézzel kissé kinyomkodjuk. Megkenjük őket 1-1 teáskanál bazsalikomszósszal, megsózzuk, megborsozzuk. A szeletekre rátesszük a zöldségcsíkokat, majd felcsavarjuk. A két végüket hústűvel rögzítjük. Olajat melegítünk, és a tekercseket közepes lángon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A kimaradt zöldségeket a felforrósított vajban megpároljuk, sózzuk-borsozzuk, és a tekercsek mellé tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.