Előkészítés (lepény): A kukoricadarát a búzával és korianderrel mákdarálón ledaráljuk.
Elkészítés: A darát 440 ml hideg vízzel összekeverjük és megsózzuk. Állandóan kevergetve felforraljuk, és néhány percig állni hagyjuk. Belekeverünk 1 evőkanál vajat, és hagyjuk kihűlni (kb. 30 perc). Nagy serpenyőben vajat forrósítunk, vizes evőkanállal kiszaggatunk egy galuskát, nedves kézzel tenyérnyi nagyságúra lapítjuk, és lassú tűzön, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük (3-4 perc oldalanként). Amikor megfordítjuk, adunk hozzá még vajat. Tálra borítjuk, és langyos sütőben melegen tartjuk. kb. 20 lepényt kapunk.
Előkészítés (ragu): Mialatt a kukoricadarás massza hűl, elkészítjük a ragut. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, és húsát kisebb kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, húsát felaprítjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, sózzuk, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. A banánt meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a paprikás alaphoz adjuk, 1-2 percig forraljuk. A kardamommal, a curryvel, a pirospaprikával, a citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A ragut a lepényekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.