Elkészítés: A füstölt kenyérszalonnát felkockázom, lassú tűzön kiolvasztom. A zsiradék felét leöntöm a szalonnáról egy nagyobb lábosba, félreteszem. Közben a vékony, kiklopfolt hússzeleteket sózom, borsozom, lisztbe forgatom. A forró szalonnazsírban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, majd félreteszem.
A felaprított hagymákat a csíkokra aprított sonkával együtt ugyanebben a zsiradékban megpirítom. A tűzről félrehúzva beleszórom a pirospaprikát. A darált húst ráöntöm, pirulásig kevergetem, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt gombát, a köményt, 1 evőkanál sűrített paradicsomot, és felöntöm a vörösborral. Ha kell, pici vizet öntök rá, és fedő alatt, fél órán át, lassú tűzön hagyom rotyogni a ragut, végül ízlés szerint sózom, borsozom.
Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra.
A nagyobb lábosban eddig várakozó zsíron megpirítom a csuszatésztát, felöntöm vízzel, sózom, megfőzöm, leöblítem hideg vízzel. A túrót a tejföllel, némi sóval és 1 tojással kikeverem. Kizsírozok (olajozok) egy őzgerincformát, benne összeöntöm a csuszatésztát a túrós-tojásos keverékkel, a tetejére bőségesen szalonnakockákat szórok, és 20-25 perc alatt készre sütöm.
Egy jénait (de bármilyen tepsi is jó) vékonyan bekenek maradék szalonnazsírral (olajjal), beleteszek egy réteg húst. Ráöntök némi ragut, hogy ellepje, majd újabb húsokkal és raguval folytatom, míg el nem fogy. A tetejére bőséges adag tejföl kerül. 45 perc-1 óra a sütési idő, ez alatt omlóssá párolódik a hús a raguban.
Az ízlésesen szeletelt sült túrós csuszával, vegyes savanyúsággal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.