Előkészítés: A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, a mozzarella sajtot lecsepegtetjük, és mindkettőt karikákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és pár percig együtt pároljuk. Felöntjük 3 dl vízzel, belekeverjük a bolognai alapot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára főzzük a húst. A padlizsánszeleteket vízzel leöblítjük, és megszórjuk Delikáttal, bazsalikommal, borssal. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, és felváltva egymás után belerétegezzük a padlizsánt, a paradicsomot és a húsos ragut (ebben a sorrendben). A tetejét beborítjuk mozzararellával. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. Fokozat) bekapcsoljuk, és a rakott padlizsánt aranysárgára sütjük benne (kb. 40 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.