Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedés nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet, és egy csipet cukrot szórunk rá. Kissé elkeverjük, és meleg helyen kb. 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Az élesztős liszthez keverjük a maradék cukrot, a folyékony vajat, a citromhéjat és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük, és beledolgozzuk a tojásokat és a tojássárgáját. A kézi robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra verjük. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen kb. 50 percig pihentetjük. A töltelékhez a rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A kekszet összetörjük. A tojást a tejföllel, a cukorral, a citromlével és az étkezési keményítővel összedolgozzuk. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a kekszmorzsát, és ráfektetjük a rebarbaradarabokat. Ráöntjük a tejfölös masszát, és a sütő középső rácsán kb. 45 percig sütjük. Felszeleteljük, esetleg megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 szelet: 267 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.