Elkészítés: A töltelékhez a húst a zabpehellyel, a tojással, a tejszínnel (tejföllel) és a fűszerekkel jól összekeverjük. 10-15 percre félretesszük, hogy a pehely egy kissé megdagadjon. A káposztaleveleken végighúzódó erek vastag részét kivágjuk, hogy hajtogatni tudjuk. A leveleket úgy fordítjuk, hogy a vastag ér velünk szemben legyen, mert így lehet könnyebben feltekerni. Mindegyik közepére tölteléket halmozunk. A levél egyik oldalát ráhajtjuk, felcsavarjuk, majd a másik oldalát a batyuba gyűrögetjük. A vágott savanyú káposztát, ha kell, kimossuk. Egy mély lábosban a megtisztított és felaprított hagymával összekeverjük, pirospaprikával, a fokhagymával, a borssal fűszerezzük. A tetején sorban elrendezzük a töltelékeket, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi (kb. 5–6 dl). Felforraljuk, majd félig letakarva egyenletes tűzön kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Ne keverjük, de időközben az edényt rázzuk meg, nehogy a káposzta letapadjon. Ha kész, a töltelékeket a lábosból kivesszük, és az apró káposztát a lisztből és olajból készült világos, vékony rántással besűrítjük, néhány percig főzzük, majd a töltelékeket visszahelyezzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.