Elkészítés: A sütőt előmelegítem 170 C fokra. A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájákhoz hozzáadom a barna cukrot, kikeverem, majd a többi hozzávalóval összekeverem, jó ragacsos tésztát kapok, lazítom a fehérjehabbal.
Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek, erre öntöm a ragacsos tésztát, majd elsimítom, és 55 percet sütöm 170 C fokon.
Ezután hagyom kihűlni a tepsiben, majd a papírt lehúzom róla, és tetszés szerint felvágom és töltöm az alábbi krémmel: a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Egy másik tálba rakom a mascarponét, a reszelt almát, a citromok héját és levét meg a fél csomag zselatin fixet és jól elkeverem, majd a tejszínhabot is hozzáadom.
Mivel 2 felé osztottam a tésztát, így 2 cukormázat készítek, az egyikbe 1 citrom levét facsarom, a másikba fél narancs levét, majd a mázakat a sütikre öntöm, késsel elsimítom, és hagyom megszikkadni a mázat, hűtőszekrényben.
Ma vettem apró színes gyöngyöket, ezt még frissen rászórtam a süti tetejére.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.