Elkészítés: A sütőt előmelegítem 170 C fokra. A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájákhoz hozzáadom a barna cukrot, kikeverem, majd a többi hozzávalóval összekeverem, jó ragacsos tésztát kapok, lazítom a fehérjehabbal.
Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek, erre öntöm a ragacsos tésztát, majd elsimítom, és 55 percet sütöm 170 C fokon.
Ezután hagyom kihűlni a tepsiben, majd a papírt lehúzom róla, és tetszés szerint felvágom és töltöm az alábbi krémmel: a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Egy másik tálba rakom a mascarponét, a reszelt almát, a citromok héját és levét meg a fél csomag zselatin fixet és jól elkeverem, majd a tejszínhabot is hozzáadom.
Mivel 2 felé osztottam a tésztát, így 2 cukormázat készítek, az egyikbe 1 citrom levét facsarom, a másikba fél narancs levét, majd a mázakat a sütikre öntöm, késsel elsimítom, és hagyom megszikkadni a mázat, hűtőszekrényben.
Ma vettem apró színes gyöngyöket, ezt még frissen rászórtam a süti tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.