Elkészítés: A lisztet, sót elmorzsolom egy tálban a margarinnal, beleteszem a langyos tejben megfuttatott élesztőt, egész tojást (tojásérzékenyek kihagyhatják, anélkül is jó), majd annyi tejfölt teszünk bele, hogy gyúrható, de inkább lágyabb tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen pihentetjük, pici liszttel megszórva, ruhával lefedve. Amikor kelt kicsit, lisztezett deszkán kinyújtjuk, tetejét megkenjük margarinnal, meghajtogatjuk, majd kicsit ismét pihen. Újra nyújtjuk, margarinnal megkenjük a tetejét, összehajtogatjuk ismét, utána kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, tetejét késsel pogácsásra (trapézosra) vonalazzuk. Kiszaggatjuk, majd a kiszaggatott tésztákat a tenyerünk belső oldalával kicsit megsodorgatjuk (ettől magasabb lesz kicsit). Tetejét megkenjük a második tojás sárgájával, és reszelt sajttal díszítjük. Kikent, lisztezett tepsiben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.