Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre felvágjuk. Kevés borsot és sót szórunk a húsra. A só mennyiségére érdemes odafigyelni, mert a sajt és gomba is sós lesz egy kicsit.
A gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, aztán fűszerpaprikát szórunk rá, egy kis vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a gombát, és megpároljuk.
Egy közepes méretű jénai tálat kikenünk olajjal, és kirakjuk egy sor hússal, majd a gomba felét rákenjük, és megszórjuk sajttal. Aztán egy újabb réteg hús következik, majd újabb sor gomba és sajt, végül a hús és a tejföl, amit egyenletesen szétkenünk a hús tetején.
Előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, aztán összetörjük pürének. Vajat adunk hozzá, és őrölt gyömbérrel ízesítjük.
Melegen tálaljuk, ünnepi alkalmakkor habzsákkal formázhatjuk az édesburgonya pürét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.