Előkészítés: A gyümölcsöt gondosan megmossuk, lecsumázzuk.
Elkészítés: 3–4 dl vizet felforralunk, és a gyümölcsöt addig főzzük benne, amíg folyós lesz, és kiadja a levét (kb. 10 perc). (Hogy gyorsabban menjen, közben a gyümölcsöt az edény falához nyomkodjuk.) Egy nagy darab anyagon (pl. gézen) átszűrjük, levét edénybe öntjük, és 5 percig forraljuk. Apránként belekeverjük a kristálycukrot, és kevergetés nélkül addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Egy tálkára kevés zselét teszünk és kanállal széthúzzuk. Ha nem folyik össze, már jó. Ellenkező esetben pektint (gyógyszertárakban kapható) adunk hozzá: 1 literhez 1 kávéskanálnyit adunk 1 kávéskanál citromsavval és 2 kávéskanál cukorral összekeverve. Feloldjuk kevés meleg lében, összekeverjük a ribizlivel, és 1 percig főzzük. Néhány percig állni hagyjuk, majd gondosan leszedjük a habját. Kis előmelegített üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, és olvasztott paraffinnal bekenjük a kupak szélét, hogy ne kapjon levegőt. Hideg, sötét helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.