Elkészítés: 1.) A muffinformát kibéleljük kettesével egymásba illesztett papírkapszlikkal, vagy vékonyan kikenjük vajjal. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A ribizlit megmossuk, felitatjuk róla a vizet, villa segitsegevel leszemezzuk.
2.) A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a gondosan megmosott citrom reszelt héját és a lisztet, jól összedolgozzuk. Lazán beleforgatjuk a ribizliszemeket, arányosan elosztva a formába adagoljuk, és középső bordamagasságon 35-40 percet sütjük (tűpróba)!.
3.) A ribizlimártáshoz a ribizliféléket megmossuk, leszemezzük. A piros ribizlit, a porcukrot, az átszűrt citromlét és az ásványvizet néhány pörgetéssel összeturmixoljuk. Sűrűrszövésű szitakanálban áttörjük, csinos tálkába szedjük, tetejét megszórjuk a csinos ribizliszemekkel.
4.) A sütőből kivett muffinokat 10 percig pihentetjük, aztán kiemeljük a formákból, és rácsra sorakoztatva hagyjuk kihűlni. Tetejüket megszórhatjuk fátyolnyi porcukorral, és a ribizlimártás kíséretében tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.