Elkészítés: A felezett őszibarackot szedjük ki a befőttléből, alaposan csepegtessük le.A sütőformát kenjük ki vajjal, majd morzsoljuk rá a babapiskótát, helyezzük egymás mellé a felezett, lecsepegtetett őszibarackokat.
A ricottát (vagy túrót) keverjük alaposan össze ízlés szerint porcukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojással, a darált mogyoróval (vagy dióval) az aszalt áfonyával, az őrölt fahéjjal, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük hozzá a fehér csokoládét. Keverjük össze, és kanalazzuk az őszibarackokra. Végül szórjuk meg a tetejét mandulaforgáccsal.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Ízlés szerint vaníliafagylatot is kanalazhatunk mellé, elrontani biztosan nem fogja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.