Elkészítés: A rizst forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk és kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A paradicsomot 1 percre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és húsát kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldborsót, megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük 1 dl vízzel, és kb. 5 percig főzzük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A zöldségekhez hozzáadjuk a lecsepegtetett rizst, belekeverjük a krémsajtot, sóval, őrölt borssal, csipet pirospaprikával ízesítjük, és a masszával púposan megtöltjük a fél paprikákat. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, és tűzálló tálba helyezzük. Az apróra vágott paradicsomot köré szórjuk, sóval, borssal ízesítjük, és meghintjük petrezselyemzölddel.
A sütőben kb. 15-20 percig sütjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sült csirke, sült sertésszeletek köreteként, vagy akár magában tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.