A tésztát a szokásos módon megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. A tojássárgájákat a törött borssal fehéredésig keverem, ezután hozzáadom a tejfölt, és az olvasztott, de már nem forró margarint. Egy-két percig tovább keverem.
A tojásfehérjéből kemény habot verek. Kapcsos tortaformát vajjal kikenek, zsemlemorzsával beszórok.
A krémbe beleforgatom a főtt tésztát, reszelt sajtot, paradicsompaprikát, zúzott fokhagymát meg a tojáshabot.
A tésztás masszát a kikent formába simítom. Előmelegített, forró sütőben a közepesnél valamivel kisebb lángon legalább 50 percig sütöm.
Ha a teteje idő előtt megbarnulna, tiszta papírlappal vagy alufóliával letakarom. Hurkapálcát szúrok bele, és ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A formában hagyom kihűlni. Ezután az oldalát (ha szükséges) körbevágom, kikapcsolom, és tálra csúsztatom. Szeletekre vágom, és salátát kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.