Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverünk 2 evőkanál tejet és 1 teáskanál cukrot, ráöntjük az élesztőre. Kissé elkeverjük, és 15 percig pihenni hagyjuk.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk (nem forrósítjuk), és a maradék cukorral és tejjel a lisztre öntjük. Alaposan összedolgozzuk, és letakarva kb. 30 percig kelesztjük. Közben meghámozzuk az almákat, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. Citromlével elkevert vízbe tesszük. A mazsolát elkeverjük a fahéjjal és a rummal. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és akkor négyzeteket vágunk ki belőle, hogy a negyed almákat bele tudjuk csomagolni. Minden négyzet közepébe 1-1 almadarabot teszünk, és megszórjuk a rumos mazsolával. A tésztát az alma felett összezárjuk, megkenjük felvert tojássárgájával, és megszórjuk a jégcukorral. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, rárakjuk a táskákat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 152 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.