Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük. A bort a fűszerekkel és a cukorral kis lángon kb. 15 percig főzzük. A körtét meghámozzuk. Kivajazunk egy szép tűzálló tálat (ebben fogunk tálalni). A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A körtéket néhány percre a borba tesszük (a körte harapható maradjon, ne főjön szét). A burgonyát meghámozzuk, és forrón áttörjük Hozzákeverünk egy csipet sót, az őrölt szerecsendiót, és a tojások sárgáját. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, és az előkészített hőállóedényre kis kosárformát nyomunk. A tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben, a hús után ropogósra sütjük. A burgonyakosárkákba tesszük a vörösborban főtt körtét. Sültekhez kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 387 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.