Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük. A bort a fűszerekkel és a cukorral kis lángon kb. 15 percig főzzük. A körtét meghámozzuk. Kivajazunk egy szép tűzálló tálat (ebben fogunk tálalni). A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A körtéket néhány percre a borba tesszük (a körte harapható maradjon, ne főjön szét). A burgonyát meghámozzuk, és forrón áttörjük Hozzákeverünk egy csipet sót, az őrölt szerecsendiót, és a tojások sárgáját. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, és az előkészített hőállóedényre kis kosárformát nyomunk. A tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben, a hús után ropogósra sütjük. A burgonyakosárkákba tesszük a vörösborban főtt körtét. Sültekhez kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 387 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.