Elkészítés: Először a tésztát készítjük el: az élesztőt a 2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk, ha kell, adunk hozzá még langyos vizet, lényeg, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Pár percig dagasztjuk, majd lefedve kelni hagyjuk 45 percet.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket, melyhez feltesszük főni sós vízben a kis kockára vágott burgonyát. Apróra vágjuk a szalonnát, a paprikákat és a fokhagymát, félfőre vágjuk a hagymát, a zöldborsót ételízesítős vízben megfőzzük, a gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. Kevés olajban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, rádobjuk a hagymát és a paprikákat, megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, összeforgatjuk párszor, és a zöldborsó főzővizéből hozzáadunk kb. 3 evőkanálnyit, sózzuk és borsozzuk. Elpároljuk a kevés levet, megszórjuk a petrezselyemmel. Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a zöldborsót és az összenyomkodott krumplit. Kicsit kihűtjük, belekeverjük a tejfölt, a tojást, a sajtkémet és a reszelt sajtot, majd alaposan összekeverjük.
A tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges méretű négyszögeteket vágunk belőle, beletöltjük a krémes tölteléket, és batyukat formázunk belőle. Kiolajozott tepsire sorakoztatjuk a batyukat, megkenjük tojásos tejföllel, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.