A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tepsit kikenünk olajjal.
Lábosban összekeverjük a cukrot a mézzel, az olajjal, a vanília- és mandulaaromával. Lassú tűzön kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor megolvad. Levesszük a tűzről, belekeverjük a zabpelyhet és a szezámmagot.
A masszát egyenletesen szétosztjuk egy tepsin, és a sütő középső rácsán kb. 10 percig sütjük. Rászórjuk a mandulát és a mandulaforgácsot, és további 10 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A zabpelyhes sült masszát apró darabokra tördeljük, és összekeverjük a mazsolával.
Joghurttal vagy tejjel fogyasztjuk, kihűlés után üvegben tároljuk.
Megjegyzés
A receptet Andrischka, a fotót Izzy küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.