A szárított barackot (vagy más aszalt gyümölcs) egészen finomra aprítjuk. A mogyorót és a búzacsírát összeforgatjuk a sütőporral, valamint a barackkal és 15 dkg zabpehellyel, majd hozzáadjuk a mézet, a margarint és a narancslét.
A mozsárban jól szétnyomkodott csillagánizst elvegyítjük a fahéjjal, a mézeskalácsfűszerrel és a narancsaromával. A mézes masszát alaposan összegyúrjuk a fűszerekkel, majd a hűtőben pihentetjük 30 percig.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Közben a masszát enyhén lisztezett felületen kb. 12 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, és 12 szeletre vágjuk. Végül a szeleteket a maradék zabpehelybe nyomkodjuk, és sütőpapírral leterített tepsiben sütjük 10 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.