Egy tálban a banánt összetörjük egy villával, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük a mézzel, az olajjal, a fahéjjal és a vanília kikapart magjával.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, összetörjük vagy akár durvára daráljuk. Az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk. A zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és kézzel alaposan összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkojuk a masszát. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Ahhoz, hogy a müzliszelet összeálljon, megfelelően nedvesnek kell lennie a masszánknak. Ezt úgy tesztelhetjük, hogy a kezünkkel összenyomunk egy darabot a masszából, és ha összeáll, akkor jó. Ha nagyon morzsolódik, és nem akar összeállni, tegyünk még bele gyümölcsöt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.