Egy kis lábasba beleöntöm a müzlit, majd sodrófa vagy fakanál végével összetörjük a müzliben levő mogyorószemeket, majd beleöntjük a diót, és azt is összetörjük. Majd a napraforgómag és a rizs következik, de ezeket már nem kell összetörni. Rászórjuk a barnacukrot, készenlétbe helyezzük a vajat és a mézet is.
Közepes lángra állítjuk a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett pirítjuk, míg karamellizálódni nem kezd a cukor. Amikor kezd odaragadni az aljához, akkor jöhet a vaj, s mikor az is elkeveredett, és már nem ragad az edény aljáraa massza, akkor a méz is. Kicsit kevergetjük még azzal is, majd levesszük tűzről, és formába vagy egyszerűen csak egy tepsi aljára öntjük. Elegyengengetjük, és megpróbáljuk kivárni, míg kihűl.Ha sikerül, könnyen szállítható darabökra törjük vagy vágjuk.
Megjegyzés
Vigyázat! Nem lehet abbahagyni!! Különösen,ha esetleg még a leírtaknál is picit édesebbre készítjük. Én ennél egy kicsivel még több mézzel szeretem. Azzal csak az a gond, hogy úgy könnyebben szétesik, nem marad olyan szépen egyben. De aki bevállalja ezt a rizikót, az valami fantasztikusan finomat ehet!!
Aki akar, tehet még bele mindenféle aszalt gyümölcsöt. Én csak azért nem tettem, mert az én müzlimben volt belőlük bőven: mazsola, alma, sárgabarack, datolya, sőt még kókusz is egy kevés.
A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!
További fotók, receptek a <a >Rachel és a csokigyár blogban</a>!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.