A kétféle zabpelyhet, a magokat és az aszalt gyümölcsöket egy nagy tálban összekeverjük. Megszórjuk a fahéjjal és a kakaóval, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt, a rumaromát és annyi mézet, amennyitől összeáll.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük vagy a kezünkkel kisebb-nagyobb darabokra tördeljük. Gabonapehellyel megszórva tálaljuk. Légmentesen zárható dobozban több hétig is megőrzi frissességét.
Megjegyzés
Nem csak nassolásra de reggelire vagy vacsorára is kiváló étel! Én egy doboz joghurttal és néhány kocka étcsokival szoktam enni vagy egyszerűen csak meglocsolom egy kis mézzel. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.