Elkészítés: A sertés szűzpecsenyét éles késsel lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk. Ezután 8 egyforma vastag szeletre vágjuk, a tenyerünkkel kicsit meglapítjuk, és a 1,5 -2 centi vastag csíkokra vágott kolozsvári szalonnával körbecsavarjuk. A szalonna végét fogpiszkálóval a húshoz tűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, durvára tört színes borssal, fokhagymaporral fűszerezzük, meglocsoljuk az olajjal. Lefóliázva 2 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
A zöldbabos piskótához a megtisztított egész zöldbabot a forró zöldséglevesben roppanósra főzzük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat, a sót, a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a sós piskóta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyformán elrendezzük rajta a roppanós zöldbabot, befedjük a piskótatészta másik felével, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben a chiliszószhoz a megtisztított fehérhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a hagymát, a karikákra szeletelt chilipaprikát, és közepes tűzön rázogatva 1 percet pirítjuk. Most rászórjuk a kis kockákra darabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk fél deci vízzel, és 3-4 perc alatt készre pároljuk.
A pácolt szűzérméket a saját pácoló olajával forró serpenyőben vagy roston oldalanként 5-6 perc alatt pirosra sütjük
Tálaláskor a zöldbabos piskótát vágódeszkára fektetve kockákra vágjuk, tányérra halmozzuk, melléfektetjük a szűzérméket, és körbelocsoljuk a chiliszósszal. Forrón tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.