Elkészítés: A sertés szűzpecsenyét éles késsel lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk. Ezután 8 egyforma vastag szeletre vágjuk, a tenyerünkkel kicsit meglapítjuk, és a 1,5 -2 centi vastag csíkokra vágott kolozsvári szalonnával körbecsavarjuk. A szalonna végét fogpiszkálóval a húshoz tűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, durvára tört színes borssal, fokhagymaporral fűszerezzük, meglocsoljuk az olajjal. Lefóliázva 2 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
A zöldbabos piskótához a megtisztított egész zöldbabot a forró zöldséglevesben roppanósra főzzük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat, a sót, a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a sós piskóta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyformán elrendezzük rajta a roppanós zöldbabot, befedjük a piskótatészta másik felével, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben a chiliszószhoz a megtisztított fehérhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a hagymát, a karikákra szeletelt chilipaprikát, és közepes tűzön rázogatva 1 percet pirítjuk. Most rászórjuk a kis kockákra darabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk fél deci vízzel, és 3-4 perc alatt készre pároljuk.
A pácolt szűzérméket a saját pácoló olajával forró serpenyőben vagy roston oldalanként 5-6 perc alatt pirosra sütjük
Tálaláskor a zöldbabos piskótát vágódeszkára fektetve kockákra vágjuk, tányérra halmozzuk, melléfektetjük a szűzérméket, és körbelocsoljuk a chiliszósszal. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.