Elkészítés: 1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szalonnát a burgonyákra tekerjük, majd 1-2 rozmaringlevelet letépkedünk, és a szalonna alá toljuk őket.
2. A burgonyákat hőálló tálba rakjuk, kevés vizet öntünk alá, meglocsoljuk az olajjal, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Míg a burgonya sül, elkészítjük a mártást.
3. A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm nagyságú darabokra vágjuk.
4. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és vajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a zöldséglevessel. Beletesszük a babot és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
5. Ha a bab már puhára főt, akkor a vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.
6. A végén hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, a finomra vágott petrezselymet, a tejfölt és a citrom levét (ekkor már ne főzzük).
7. Tálaláskor helyezzük a mártásra a puhára sült burgonyákat. Kiegészíthetjük még reszelt sajttal, vagy morzsolhatunk a tetejére kék sajtot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.