Elkészítés: 1. A kenyérsütőben vagy tálban kézzel kidagasztom a tésztát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a rozmaringot.
2. Ha jól kidagasztottam a tésztát (szép sima és ruganyos), akkor egy 7-8 dkg nagyságú tésztagombócot a befőttes üveg aljába teszek és hagyom megkelni úgy, hogy az üveg tetejénél kifusson. Kb. 30-40 perc meleg helyen.
3. Ekkor egy hegyes ollóval keresztet csippentek a tetejébe.
4. Irány a közepes fokozaton előmelegített sütő, és körülbelül 30, maximum 40 perc alatt ilyen szép aranybarnára sütöm. Nem lesz egyáltalán nyers a tészta.
5. Egyenesen az üvegből ki lehet tépkedni a tésztát, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor egyben ki is tudjuk szedni a puffancsot. :-) Díszítésként friss rozmaringot teszek a becsippentett részbe.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.