Elkészítés: A marhahúst vastagabb (1,5 cm) szeletekre vágom, majd egy nagy serpenyőben olajon a húsok mindkét oldalát megkapatom. Ezután hozzáteszem a felaprított hagymákat, répákat, paradicsomot, felöntöm a vörösborral, meghintem jó sok borssal és a többi fűszerrel is.
Lefedem, néha ránézek, a húst többször megfordítom, de legalább 3-4 órát párolom. Ha közben a levét elfőné, akkor pótolom. Félidőben a magos mustárt is belekeverem.
Amikor a hússzeletek megpuhultak, kiszedem őket egy tálba. A szaftot botmixerrel pépesítem, majd visszaöntöm a hússzeletekre, és készen is van.
A körethez a zsemléket felkockázom, tepsibe teszem, olajjal meghintem, és világosbarnára sütöm.
Egy nagyobb tálba teszem a többi hozzávalót, vizet és lisztet annyit adok hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Ebbe e tésztába szórom bele a megpirult zsemlekockákat, átkeverem, majd olajozott alufóliára szedem ki, ahol hengert formálok belőle (akkorát, amekkora kényelmesen elfér a forróvizes edényben).
Egy nagy, széles lábosban sós vizet forralok, az alufóliába csomagolt tésztát sütőzacskóba teszem, és ezzel együtt teszem bele a forró vízbe, ahol 20-30 perc alatt, a vastagságától függően, elkészül. Ezután kiveszem a vízből, lehúzom az alufóliát, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágom. A marhahússal tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.