Elkészítés: A marhahúst vastagabb (1,5 cm) szeletekre vágom, majd egy nagy serpenyőben olajon a húsok mindkét oldalát megkapatom. Ezután hozzáteszem a felaprított hagymákat, répákat, paradicsomot, felöntöm a vörösborral, meghintem jó sok borssal és a többi fűszerrel is.
Lefedem, néha ránézek, a húst többször megfordítom, de legalább 3-4 órát párolom. Ha közben a levét elfőné, akkor pótolom. Félidőben a magos mustárt is belekeverem.
Amikor a hússzeletek megpuhultak, kiszedem őket egy tálba. A szaftot botmixerrel pépesítem, majd visszaöntöm a hússzeletekre, és készen is van.
A körethez a zsemléket felkockázom, tepsibe teszem, olajjal meghintem, és világosbarnára sütöm.
Egy nagyobb tálba teszem a többi hozzávalót, vizet és lisztet annyit adok hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Ebbe e tésztába szórom bele a megpirult zsemlekockákat, átkeverem, majd olajozott alufóliára szedem ki, ahol hengert formálok belőle (akkorát, amekkora kényelmesen elfér a forróvizes edényben).
Egy nagy, széles lábosban sós vizet forralok, az alufóliába csomagolt tésztát sütőzacskóba teszem, és ezzel együtt teszem bele a forró vízbe, ahol 20-30 perc alatt, a vastagságától függően, elkészül. Ezután kiveszem a vízből, lehúzom az alufóliát, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágom. A marhahússal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.