Elkészítés: A tésztához a tejet a cukor felével meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk. Utána a kétféle liszttel, a maradék cukorral, csipetnyi sóval és a tojással alaposan összedolgozzuk, végül az olvasztott vajat is beledagasztjuk.
Egy kuglófformát kikenünk, morzsával kihintjük, majd a tésztát beletöltve, konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A tésztát betolva 15 percig sütjük, majd anélkül, hogy a sütőt kinyitnánk, a lángot 180 fokra (gáz 4. fokozat) mérsékeljük. Még 30 percig sütjük, ha a teteje idő előtt pirulna, sütőpapírral letakarjuk. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, a kuglóf széleit késsel meglazítjuk, és a tésztát rácsra vagy deszkára borítjuk.
Mialatt a kuglóf sül, a rumot a vízzel hígítjuk, a citromhéjat belereszeljük, és 5 percig forraljuk. A megsült tésztát meglocsoljuk vele, és ha magába szívta, az egészet barackízzel megkenjük. Ha a kuglóf kihűlt, a gerincére csokoládémázat öntünk, hogy a külső és belső felén szépen lecsorogjon. (Az öntethez a kakaót a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, majd a vajat beledobva addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad.)
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kuglófot ezzel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.