Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Tárkonyos csirkeraguleves
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Tojásos nokedli fejes salátával
Rumpsteak észak-olasz módra recept
recept
Mester

Rumpsteak észak-olasz módra

0 perc
1 adag
Megfizethető
4.4
2003. 12. 17.

Elkészítés

Elkészítés: A húst megtisztítjuk és úgy szeleteljük fel (merőlegesen a szálirányban), hogy két ujjnyi vastag, tenyérnyi méretű (kb. 20 dkg-os szeletek kapjunk). Ezek után a kés lapjával megütögetjük a hússzeleteket (nem klopfoljuk, csak lazítjuk!). Az egész borsot megtörjük és vele meg mustárral bedörzsöljük a húst, és olajos-fokhagymás páccal három napra a hűtőbe tesszük. A pácolás nélkül ne is próbálkozzunk megcsinálni ezt az ételt, a hirtelen sült marhahúsnak kell a pácolás, hogy a hús felpuhuljon.
A három nap elteltével - sütés előt t- letöröljük a mustáros-olajos pácot a hússzeletekről. Mindegyikre tekerünk egy szalonnát. Egy nagy serpenyőben kis olajat hevítünk. Várjuk meg, míg nagyon forró lesz az olaj. Tegyük bele szeletenként a húst, és hirtelen süssük ki (nem sütjük át a húst, hanem nagy lángon *kérget sütünk rá*). A kész szelet húsokat tegyük meleg helyre félre, hogy ne hűljönk ki. A serpenyőbe öntsünk fehérbort, tegyünk bele kis fokhagymát, borsot, kevés curry-t, és ha ezek összeforrtak, engedjük fel tejszínnel. Ha ez is összeforrott, akkor tálalhatjuk Rumpsteakünket ezzel a mártással.

Megjegyzés
Az olasz konyha sajnos sokak szemében kimerül a pizzában, esetleg a tésztafélékben. Pedig az olasz konyha kíváló húsokat ismer. Az itt ismertetett Rumpsteak-et egy milánói étteremben ettem, és mondhatom, a legjobb dolog, ami egy marhahátszínnel történhet :). Ahhoz, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön, figyelni kell az alapanyagokra. A húst vegyük olyan hentestől, akiben megbízunk. Fontos, hogy ne legyen öreg a hús, és szemre is tetszetős legyen (megéri az utánajárást). A hús megfelelő előkészítése nagyon fontos (lehet a pácba worchester szószt is tenni). Ehhez kell egy kis gyakorlat. Aki nem szereti az angolos húst, az süsse jobban át, de figyelmeztetem, hogy a hús így könnyen megkeményedhet. A sütés után én 70 fokos sütőben szoktam tartani a húst tálalásig. Az eredeti recept szerint a húshoz párolt spenótleveleket és hasábkrumplit adnak. Különlegesen finom étel a hirtelensült kedvelőinek! u.i.: A 20 dkg hús személyenként soknak tűnhet, de az igazi Rumpsteak ekkora. Ha mégis soknak tartod, akkor ne a vastagságon, hanem a méreten csökkents! A receptet Hisu küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.4 / 5

13 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.01.17.

Minestrone recept
Recept
Rafinált

Minestrone

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.11.06.

Töltött sütőtök recept
Recept
Rafinált

Töltött sütőtök

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.10.04.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.