Elkészítés: A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztom, majd leveszem a gőzről, és hagyom, hogy kihűljön.
Összekeverem a szárazanyagokat: lisztet, keményítőt, mandulát, sütőport.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a sóval felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem. Ha ez megvan, akkor összekeverem apránként az összes hozzávalót egy masszává: a tojássárgájába beleöntöm a vajas csokoládét, majd mindez mehet a fehérjébe. Végül óvatosan összeforgatom a lisztes egyveleggel.
A tésztát vajjal kikent vagy sütőpapíros formába öntöm, és a sütő alsó részében 45 percig sütöm. Mikor elkészült, a kikapcsolt sütőben még 15 percig bennhagyom csukott ajtó mellett.
Aztán kiveszem, s ha eléggé kihűlt a tészta, jöhet rá a lekvár. A lekvárt megmelegítem, mert akkor könnyebb kenni. Ha majd kihűl, megszilárdul újra. Mikor ez is kihűlt, megolvasztok kb. 20 dkg étcsokoládét, s azt a lekvár tetejére kenem. Hagyom megdermedni, majd hűtőben pihentetem kicsit tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.