Előkészítés: A báránygerincet megtisztítjuk, a zsíros részeket levágjuk róla. A húst sóval, borssal bedörzsöljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat egy olyan sütőedényben, amit a sütőbe is be tudunk tenni. A húst körös-körül megpirítjuk benne. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sajtot villával összetörjük, beledolgozzuk a rozmaringot, a zsályát, a kakukkfüvet és a zsemlemorzsát. A sajtos masszát rákenjük a húsra, kissé rányomkodjuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Sütés közben vajjal és borral locsolgatjuk. Szeletelés előtt kb. 10 percig pihentetjük. Burgonyapürét kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 438 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.