Elkészítés: 1.) A hagymákat finomra aprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és lassú tűzön üvegesre pároljuk benne a hagymákat. Hozzászitáljuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk benne, de nem hagyjuk megbarnulni.
2.) Állandó keverés mellett lassan hozzáöntjük a levest, és 5-10 percig főzzük. A levest átszűrjük egy másik fazékba, és újra felforraljuk. Forrás után csökkentjük a lángot, majd belekeverjük a tejszínt a levesbe. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
3.) Hozzáadjuk a reszelt és ömlesztett sajtokat, felforraljuk, majd ismét csökkentjük a lángot.
4.) A levesbetéthez a petrezselymet megmossuk és finomra metéljük. Fehérkenyérből pogácsaszaggatóval kerek szeletkéket vágunk ki, és meglocsoljuk sörrel.
5.) Serpenyőben a forró vajon aranybarnára sütjük a pogácsák mindkét oldalát.
6.) Előmelegített tányérokban tálaljuk a levest, rajta a pogácsákkal, amelyeket megszórunk petrezselyemmel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.