Elkészítés: A tejszínben/ tejben elkeverjük az élesztőt. A lisztben
elmorzsoljuk a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót a cukrot, a reszelt sajt felét, a tejszínes/tejes élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd háromrétegűvé összehajtjuk, és újra kinyújtjuk. Utána négyrétegűvé hajtjuk, és hűtőben egy éjszakán keresztül pihentetjük. Másnap újra kinyújtjuk, és ismét háromba hajtjuk. Kinyújtjuk, és az így kapott tésztát nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és meleg helyen megkelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Jó tanács: Ha gyúrás közben a tészta túl kemény lenne, egy kis tejszínt/tejet adjunk még hozzá.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.